Тя е на 28 години и достигна 100 хил. долара за един ден чрез пасивен доход

Когато избухна пандемията, много хора трябваше да преминат към домашен офис. Сред тях се оказва и 28-годишната Кат Нортън, която работи в консултантска фирма. Но след няколко месеца тя осъзнава, че работата ѝ омръзва и се нуждае от промяна.

на 28 години достигна 100 хил. долара
Пътят към бизнес за милиони долари на Кат Нортън (cnbc.com)

Един ден, докато говори по телефона с най-добрата си приятелка, тя се замисля как може да използва 4-годишния си опит в преподаването на Microsoft Excel. Изведнъж ѝ хрумнала интересна идея: какво ще кажеш за публикуването на по-малки уроци по Excel в популярния TikTok?

По това време тя няма представа, че идеята зад бранда „Miss Excel“, ще ѝ донесе повече от един милион последователи в TikTok и Instagram и продажби за над 1 милион долара.

Кат качва първия си видеоклип в социалната мрежа TikTok през юни 2020 г., като добавя ново видео поне веднъж на ден. Никой не е знаел за това, освен приятелят ѝ и майка ѝ. Четвъртият ѝ видеоклип, в който обяснява функцията XLOOKUP на Excel, става вирусен и за няколко дни достига повече от 100 хил. гледания.

 Miss Excel TikTok
Miss Excel (TikTok)

След шестия видеоклип тя получава съобщение от ИТ директор на компания. Той ѝ пише, че харесва забавния ѝ стил на преподаване и с удоволствие би ѝ платил за създаването на образователни видеоклипове за Excel за неговите клиенти. „Приех предложението му и поръчах зелен параван и кръгова лампа, за да изглеждат видеоклиповете ми по-професионално“, пише Кат. На 15 юни тя регистрира своята фирма LLC.

Успоредно с работата по други клиентски проекти тя продължава да публикува видео клипове в Excel в TikTok. Видеата ѝ стават вирусни и до октомври достигат 300 000 последователи.

Кат предприема правилен ход, когато решава да използва силата на своя бранд и да започне да предлага онлайн курсове. Взех си двуседмична почивка от консултантската си работа и направих над 100 видеоклипа. Създадох пакет от тях, наречен „The Excelerator Course“ – пише Кат.

След анализ на конкуренцията тя определя цената от 297 долара. Създава перфектен пасивен доход, който ѝ носи по 15 хил. долара месечно до януари 2021 г. В този момент тя започва да преоценява професионалния си живот и чувства, че е готова да напусне работата си и да се съсредоточи изцяло върху бизнеса си.

След като напуска работа, тя реализира продажби за 1 милион долара с бранда Miss Excel. През октомври 2021 г. успява да достигне значителен напредък, когато печели 100 хил. долара – и то само за един ден.

Курсовете на Кат Нортън
Курсовете, които Кат предлага на своя уебсайт www.miss-excel.com

В допълнение към „The Excelerator Course“, Кат създава два други курса по Excel, както и курсове по Powerpoint и Word. „Индивидуалните ми курсове варират от 44 до 397 долара. Продавам и няколко пакета, които варират от 397 до 997 долара“, допълва Кат.

Ето какво споделя Кат към предприемачите, които искат да създадат свой собствен продукт и може би не са сигурни какъв бизнес да развиват: Открийте целта на живота си. Когато спрях да пътувам по работа, имах достатъчно време да помисля какво искам да правя в живота си. Запитах се: „Какво бих могла да споделя със света с радост и ентусиазъм?“.

След това тя записала всички неща, които обича – да помага на хората, Excel и танците – и измислила начин да ги съчетае. „Дължа успеха си на страстта и целта, които открих в преподаването на Excel. Това прави съдържанието ми забавно и уникално“, добавя Кат.

По материали на CNBC

Avatar

Редакция Безработен

Вашият коментар

Вашият коментар ще бъде одобрен, ако не сте "робот"

Потвърдете, че не сте "робот"