Той е на 32 години и печели 39 хил. долара на месец, работейки само по 30 минути на ден

След като напуска военновъздушните сили на САЩ, 25-годишният Манчини започва работа като продавач на автомобили. За година и половина той се издига до позицията главен директор по продажбите в компания, която продава автомобили Audi, Mercedes и Hyundai. Четири години по-късно става главен мениджър – позиция, която му дава богат опит в продажбите.

на 32 години печели 39 000 долара на месец
На 32 години печели 39 000 долара месечно с 30 минути работа на ден

„Когато започнах да се занимавам с продажби, си казах, че искам да бъда пълната противоположност на всичко, което хората ненавиждат в търговците на автомобили“, казва днес Манчини. И няма съмнение, че подходът му към клиентите е проработил.

В свободното си време се интересува от луксозния начин на живот и така се запознава с хора, които наемат частни яхти. Бизнес идеята му допада и той решава също да опита. Проучва задълбочено и сравнява много модели яхти, преди да купи. Като търговец на автомобили той знае, че иска да купи нещо, което ще има добра стойност при препродажба. Затова през 2020 г. Манчини купува Axopar за 170 хил. долара. Въпреки това той плаща само първоначална вноска от 1700 долара от спестяванията си, а останалата част финансира чрез заем. След това създава уеб сайт, а чрез рекламите в Google Ads привличал клиенти за наемане на яхтата, които покривали месечните му разходи.

Година по-късно той решава да премине към по-голям модел, затова продава първата си лодка и купува нова за 400 хил. долара. За да покрие всички разходи, той тегли заем от банката. През ноември 2021 г. напуска работата си в автосалона и започва да отдава яхтата си под наем чрез известните онлайн платформи Boatsetter и Get My Boat. През май тегли още един заем и купува втора яхта. Манчини споделя, че месечната му вноска е 6000 долара и вярва, че реинвестирането на по-голямата част от дохода ще му помогне да намали лихвените проценти.

Манчини казва, че по-голямата част от приходите се поемат от по-голямата му яхта, акостирала в пристанището на Кей Уест. За чартър от два до осем часа той взима между 799 и 1899 долара, без да включва разходите за гориво. Лицето, което наема яхтата, трябва да намери квалифициран капитан, обикновено от списък, предоставен от Манчини или от платформите, които посредничат при наемането. Капитанът не само управлява плавателния съд, но и го инспектира и се грижи за поддръжката му.

Днес двете яхти на Манчини генерират месечен доход от 38 800 долара, според документи, анализирани от CNBC Make It. Работи само по 30 минути на ден, за да обработва резервациите и да следи дали капитанът спазва правилата.

По материали на cnbc.com

Avatar

Редакция Безработен

Вашият коментар

Вашият коментар ще бъде одобрен, ако не сте "робот"

Потвърдете, че не сте "робот"