Надомна работа с писане на убедителен текст според формулата AIDA

AIDA е широко използвана формула в маркетинга, която се прилага за писане на убедителен текст, за да привлече вниманието на читателя, да го заинтересува и да го убеди в необходимостта да предприеме действие.

Надомна работа с писане

AIDA е акроним от четирите стъпки в процеса на убеждаване:

 • A – Attention (внимание);
 • I – Interest (интерес);
 • D – Desire (желание);
 • A – Action (действие);

Формулата AIDA може да се приложи като структура на текста със заглавие и подзаглавие, които да привличат вниманието на читателя. След което текстът трябва да заинтересува читателя с факти или истории, провокирайки желанието у него за продукта или услугата, като се изброят предимствата му. Накрая трябва да се мотивира читателят да извърши действие чрез използване на призив към действие или ограничена времева оферта.

Пример за убедителен текст според формулата AIDA:

Как да се научите да пишете убедителни текстове за 30 дни

Вие сте амбициозен и творчески човек, който иска да печели пари от писането. Знаете, че убедителните текстове са най-важните и най-платените текстове в Интернет. Но също така сте наясно, че писането на убедителни текстове не е лесно. То изисква умения, опит и практика. То изисква да знаете как да привлечете вниманието на читателя, как да поддържате интереса му, как да създадете желание у него и как да го призовете към действие.

Как да научите всичко това за кратко време?

Отговорът е: курсът „Убедителни текстове за 30 дни“

Този курс е специално създаден за хора като вас, които искат да станат майстори на убедителното писане. Този курс ще ви научи на всичко, което трябва да знаете за писането на убедителни текстове за различни цели и аудитории.
В този курс ще получите:

 1. Достъп до 30 урока, които ще ви обяснят основните принципи и техники на убедителното писане.
 2. Достъп до 30 практически задания, които ще ви помогнат да приложите наученото и да напишете свои собствени текстове.
 3. Достъп до 30 обратни връзки, които ще ви дадат конструктивна критика и съвети за подобряване на вашите текстове.
 4. Достъп до онлайн общност от други курсисти и инструктори, които ще ви подкрепят и мотивират по време на курса.
 5. Сертификат за успешно завършване на курса.

Защо да се запишете за този курс?

Защото този курс е най-ефективният начин да се научите да пишете убедителни текстове за 30 дни. Този курс е:
Ефективен: базиран на проверени методи и стратегии за писане на убедителни текстове. Този курс ще ви научи как да пишете текстове, които работят.
Практичен: не е само теория. Този курс е практика. Той ще ви даде възможността да пишете реални текстове за различни цели и аудитории.
Гъвкав: онлайн и самообучаващ. Този курс ще ви даде свободата да учите по свое усмотрение и темпо. Можете да учите когато и откъдето искате.
Достъпен: изключително достъпен за всеки, който иска да се научи да пише убедителни текстове – на ниска цена и висока стойност. Можете да се запишете само за 97 лева.

Какво чакате?

Не губете време и се запишете днес. Това е една от най-добрите инвестиции, които можете да направите за себе си и за вашата кариера. Това е шансът ви да станете майстор на убедителното писане за 30 дни. Но побързайте, тази оферта е ограничена и може да изтече скоро. Кликнете на бутона по-долу и започнете своето ново приключение сега! ?

Пари от писане на убедителен текст

Надомната работа с писане на текстове предлага гъвкавост и възможност за работа от разстояние, и вероятно ще е доходоносна, ако имате усет за писане и аналитични умения, както и гъвкавост и самодисциплина, за да се придържате към графика и да завършите работата в срок.

Ето няколко стъпки, които биха могли да ви ориентират:

 1. Изберете тема, за която сте запознати и заинтересовани, за да пишете с увереност и ентусиазъм.
 2. Изследвайте аудиторията си и определете какво иска да чуе, какво ѝ е нужно и какво я мотивира, за да адаптирате вашия текст към нейните нужди и очаквания.
 3. Използвайте факти, доказателства и примери, за да подкрепите вашите твърдения и аргументи, да засилите вашата убедителност и да покажете вашата компетентност.
 4. Придържайте се към емоционален език, който да предизвика интерес, съчувствие или действие от страна на читателите, за да създадете връзка с тях и да ги ангажирате с вашата цел.
 5. Използвайте ясна и проста структура, която да организира вашите идеи логично и последователно, за да направите вашето съобщение лесно за разбиране и запомняне.
 6. Редактирайте и коригирайте вашия текст, за да избегнете правописни, граматически или стилови грешки. Това ще ви помогне да подобрите вашето качество на писане и да изградите доверие у читателите.
 7. Свържете се с копирайтинг агенции, като CopyVibes.eu, които предлагат услуги за създаване на текстове за различни клиенти и цели. Предложите им своите текстове или кандидатствайте за работа като копирайтър.
 8. Създайте си профил като писател и предлагайте своите услуги на потенциални клиенти в онлайн платформата за фрийланс услуги Freelance.bg.
 9. Регистрирайте се в бизнес форума Predpriemach.com и напишете оферта „Предлагам писане на убедителен текст“ в подфорума Freelance Jobs & Projects.

Не забравяйте, че качеството на вашия текст трябва да е безупречно, за да привлечете и задържите клиенти, така че отделяйте достатъчно време за изследване на темата и съставяне на висококачествен текст.

Avatar

Петя Младенова

Front-end разработчик и ПР редактор с над 12 години опит в областта на уеб технологиите.

Вашият коментар

Вашият коментар ще бъде одобрен, ако не сте "робот"

Потвърдете, че не сте "робот"