Работа от вкъщи чрез Telegram канали – милионери за една нощ

В интернет се появяват все повече обяви за работа от вкъщи, които обещават бързи и лесни доходи с риск от кражба на лични данни, пари или компютърни вируси.

В дълбоките простори на социалната мрежа Telegram се разпространяват канали, зарибяващи с мигновено забогатяване чрез търговия с криптовалути. Млад мъж, представяйки се за собственик на голяма компания с безупречна репутация и солиден опит в сферата, оферира изгодни сделки, които биха донесли неочаквани печалби.

Работа от вкъщи чрез Telegram канали

Заобиколен от мистерия и разкош, мъжът създава впечатлението, че е най-добрият в бранша. Членовете на канала се впускат в тази нова вълна на възможности, надявайки се да се превърнат в милионери за една нощ. Той представя и своя екип от професионалисти, готови да помогнат на всеки един от тях да постигне финансов успех.

Самият мъж е майстор в използването на манипулативни техники, за да заблуди своите жертви. Той пресъздава илюзията, че с помощта на неговия екип хората могат да забогатеят буквално за няколко часа. За да подкрепи своите твърдения, той изпраща фалшиви сертификати и лични карти, създавайки впечатлението, че работи с истинска компания.

Но истината е, че всичко това е само измама. Всъщност, след като хората преведат пари към него, той им изпраща снимка на печалбата и комисионна, която трябва да платят за достъп до нея. Това, което те не знаят, е че комисионната е само следващата стъпка в хитрата му схема.

След като потърсят начин да платят комисионната, той изисква „такса от банката“ като оправдание за превода. Всяка следваща стъпка се оказва още една такса, която трябва да се заплати. Жертвите се озовават във виртуален затвор, в който всяка измамна стъпка ги отдалечава от истинските печалби и ги държи в непрекъсната зависимост от измамника.

И така, хитрецът успява да продължи своята измамна схема в канал след канал, променяйки само имената си, докато хората продължават да падат в клопката му.

Този пример за измама за работа от вкъщи чрез Telegram е предупреждение към всички онези, които са склонни да повярват на бързи и лесни печалби. Опитът и репутацията може да са мощни оръжия в ръцете на измамници, които се възползват от желанието на хората за постигане на финансов успех.

Avatar

Редакция Безработен

Един коментар относно “Работа от вкъщи чрез Telegram канали – милионери за една нощ

  1. Към днешна дата тази измама продължава в Телеграм и мисля, че е редно поддръжката на приложенията да проверява и контролира каналите, които се пускат, за да няма ограбени хора!!!

Вашият коментар

Вашият коментар ще бъде одобрен, ако не сте "робот"

Потвърдете, че не сте "робот"